7/24 Çekici - Kurtarıcı

Sarıkamış Çekici - Selim Çekici - 05346444224 Oto Çekici Numarası:

05346444224
05346444224

WhatsApp Yardım Hattı

WhatsApp yardım hattı, Yol Yardım Hattı
Tıkla Konum Yolla

S.S.S

Soru 1 : Lastik nedir ?

Cevap 1 : Lastik, ana hammadesi olan kauçuk ve yardımcı kimyasallardan hazırlanmış karışım içerisinde tekstil veya çelik kord ipliklerinin belirlenmiş pozisyonlarda yeraldığı kompozit bir yapı ve yük taşımaya yarayan pnömatik, dinamik bir sistemdir. Lastiğin görevi kısaca yük taşımak, güç iletimini sağlamak, hareketi başlatmak ve durdurmak, gidiş ve viraj yönlerini korumak, araçla zemin arasında süspansiyon tabakası oluşturarak rahat sürüş sağlamak olarak sayılabilir.

Soru 2 : Lastik havası ne olmalıdır?

Cevap 2 : Kullanılan aracın yüküne , hızına ve mevsimlere göre araç üreticisinin tavsiye ettiği basınçlar kullanılmalıdır. Lastik havası olarak azot gazı kullanılması tercih edilmelidir. Lastik havasını indirmek diş aralarının kapanmasına , lastiğin yer ile temas eden yüzeyinin değişmesine sebep olacağından yaz aylarında +2 PSI hava vurulmalıdır. Düşük hava yaz aylarında lastikte artı bir ısınma yapacağından yanakta kırılma ve karkasta ipliklerin yanmasına sebep olabilir. Lastik şişirme basıncı mutlaka lastik soğukken kontrol edilmeli ve tamamlanmalıdır.

Soru 3 : TWI ‘nin anlamı nedir?

Cevap 3 : Lastiğin omuz bölgesinde görülen bu harflerin anlamı “Treadwear Indicator” lastiğin maksimum aşınma noktasını gösteren yükseltinin olduğu yerdir. Bunu görmek için diş aralarına baktığınızda

o noktaya gelmişseniz lastiğinizi mutlaka değiştirmelisiniz. Kamyon ve otobüs lastiklerinde eğer bu TWI noktası aşılırsa kaplama sorunları çıkabilir. (TWI Kamyon ve kamyonet grubunda 3 milimetrenin altına düşmemelidir.)

Soru 4 : Lastiğin janta montajı nasıl yapılmalıdır?

Cevap 4 : Lastiğin janta montajında petrol ve petrol ürünlerini , yağları ve deterjanları kaydırıcı olarak kullanmak sakıncalıdır. Çünkü bunlar lastiğin kimyasal yapısını bozar ve lastiğin jantta dönmesine sebep olur. Montajı lastiği bozmayan özel kaydırıcılar veya arap sabunu ile yapmak uygundur. Paslanmış ve üretici firma tarafından tavsiye edilen jantlar haricinde jant kullanımı kesinlikle tavsiye edilmez.

Soru 5 : Tubeless ( iç lastiksiz ) ile Tubetype ( iç lastikli ) lastik arasındaki ne gibi farklar vardır ?

Cevap 5 : İç lastiksiz lastiklerle iç lastikli lastikleri kısaca mukayese edersek;
İç lastiksiz lastiklerde lastik delindiğinde havası , iç lastiklere oranla daha yavaş boşalır ve bu nedenle sürüş emniyeti büyük ölçüde artar.
İç lastiksiz lastiklerde iç lastik, kolon ve jant halkaları olmadığı için iç lastiksiz lastiğin sökülüp takılması daha kolaydır.
İç lastiksiz lastik daha soğuk çalıştığı için daha uzun ömürlüdür.
İç lastiksiz lastik ; kolon ve iç lastik kullanılmadığı için aracın toplam ağırlığı daha az olur.

Copyright 2020 & Her Hakkı Saklıdır. OKTAYLAR OTOMOTİV
×

WhatsApp Yardım Hattımıza Hoşgeldiniz. Konumunuzu Gönderin En Yakın Servis Aracımız Size Yardım Etsin.

Tıkla Konum Yolla